sâmbătă, 14 noiembrie 2015

APROAPE DE CEI PERSECUTAŢI ,, TANZANIA ” (15-21 noiembrie 2015)

SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE PENTRU CREŞTINII PERSECUTAŢI

TANZANIA (15-21 noiembrie 2015)



-Se află în estul Africii.

-Are o populaţie de 52,5 milioane locuitori , din care 29, 5 milioane sunt creştini.

- Ocupă locul 33 în clasamentul ţărilor cu persecuţii.

-Sursa principală de persecuţii este islamul extremist.

-Sunt dese cazuri în care bisericile sunt arse,proprietăţiile creştinilor sunt jefuite,creştinii bătuţi iar unii ucişi.

-Mulţi creştini sunt nevoiţi să fugă din propriile case şi să se adăpostească în case de siguranţă.

-În zonele cu majoritate musulmană şi cu lideri locali musulmani , mulţi creştini primesc amenzi foarte mari pentru tot felul de ,,infracţiuni” inventate de autorităţi.

-Gruparea islamică ,,Reînnoirea Musulmană” care are legaturi cu gruparea islamică terorista Al – Shabaab se luptă să facă din Tanzania o ,,casă a islamului”.

- O altă problemă în Tanzania este ALBINISMUL. Albinismul este o boală care vine din dereglarea genetică, astfel din părinţi negrii se nasc copii complect albi. În Tanzania sunt aproximativ 17 000 de albinoşi care trăiesc sub teroare. Oamenii nascuţi albi sunt consideraţi blestemaţi,veniţi de la diavolul si purtători de ghinion. Vrajitorii folosesc organele şi oasele albinoşilor pentru a prepara talismane aducătoare de noroc. Medicamentele ( leacuri babesti) create din carne care a aparţinut unui albinos sunt considerate aducătoare de bogaţie şi prosperitate. Un crez popular spune ca un om se vindecă de SIDA dacă întreţine relaţii sexuale cu o fata care suferă de albinism, indiferent de varsta pe care o are fata. În Tanzania sunt foarte mulţi care suferă de SIDA. Crezul acesta a facut ca multe fete care suferă de albinism să fie violate si mai multe zeci de persoane albinoase să fie ucise( doar în ultimii doi ani) pentru a li se vinde madularele şi organelle. O mână de albinos se vinde cu 1200 lire sterline iar un pachet de organe se vinde cu 75 000 dolari.


Haideţi să ne unim în rugăciune şi să ne rugăm pentru fraţii noştri care împărtăşesc aceaşi credinţă ca şi a noastră, dar nu şi aceaşi libertate. Dumnezeu ne-a oferit harul ca noi să ne rugam pentru ei şi nu ei pentru noi.

Să ne rugăm pentru creştinii persecutaţi, pentru misionarii care duc Evanghelia în aceasta ţară, dar şi pentru persecutori pentru ca ei să-L întâlnească pe Isus.


POŢI ALEGE SĂ FII... ,,RASPUNSUL LUI DUMNEZEU PENTRU BISERICA PERSECUTATĂ" DIN GENERAŢIA TA”!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu